Har svingt seg på St. Croix i 14 år

I år 2000 så salskalubben Salsa Vida dagens lys på St. Croix. I år har klubben holdt det gående i hele 14 år.

Har svingt seg på St. Croix i 14 år
Salsa Dans Klubb St. Croix Rolf Abelson Kurs Utgivelse: Jul og vinter 2014 Foto: Tom-Egil Jensen

Vi har ukentlige salsakurs hver tirsdag gjennom hele året i cubansk salsa, og kan tilby både pardans og ringdans, forteller instruktør Rolf E. Abelson.

Han er én av totalt åtte instruktører i klubben, og forteller at de har kurs som passer for absolutt alle.

− Vi har tre ulike nivåer; nybegynner, videregående og avansert. I tillegg har vi også et stort aldersspenn. Noen ganger er det barn med på kursene, mens den eldste damen vi har hatt med var over 70, forklarer Abelson.

Mennene er skeptikere

Ofte kan man høre historier om damer som gjerne vil ha med seg sin utkårede på dansekurs, hvor den mannlige parten i flere tilfeller kvier seg en del for å være med. Det er heller ikke sjelden hos Salsa Vida.

− Det er en klassiker at mennene er mer skeptiske. Men det som er så morsomt når man er instruktør, er å se hvordan de ulike deltagerne utvikler seg på nybegynnerkursene og innser at de behersker dansen og etter hvert finner stor glede i den. Det er noe av det jeg liker best med å være instruktør, forteller han.

Kursene følger skolekalender, men det betyr likevel ikke at dansen tar pause i ferien.

− Vi har en avtale med kommunene som gjør at vi hver sommer leier paviljongen i kirkeparken. Da danser vi der hver tirsdag gjennom sommeren, sier han.

Tar ukjente med i dansen

Totalt møter det opp mellom 40 og 50 deltagere til kurs hver tirsdag. Men det hender også at folk som kunne hadde tenkt seg en tur forbi St. Croix-huset også svinger seg med i dansen.

− Det har hendt ofte at folk som går forbi lurer på hva vi driver med. Da drar vi dem med i dansen og lar dem få være med. Det er morsomt for oss og dem, og i tillegg er det en fin måte å rekruttere nye medlemmer, sier Abelson og legger til:

− Vi er en veldig inkluderende og fin gjeng som tar godt imot alle nye deltagere.