Indiske smaksbomber

Mother Indias eiere har vært en tur i hjemlandet. Med tilbake til Fredrikstad har de mat som overrasker.

Indiske smaksbomber
Indisk Restaurant Samrid Sharma Utgivelse: Høst 2016 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Stine I. Braseth-Ellingsen

I de lune og hyggelige lokalene til Mother India har det gjennom nesten 20 år blitt servert indisk mat på tradisjonelt vis. Nå ønsker eierne å utfordre gjestene med nye smakssammensetninger og fristende farger.

Fargerik smaksfest

–Vi skal presentere indiske smaker på en ny måte. Her blir det lag på lag med overraskelser, forteller Samrid Sharma. Han er sønn av de to innehaverne Shiv og Jiwan Jyoti Sharma.

Den familiedrevne restauranten har gjennom årene opparbeidet seg en stor, lojal kundekrets, og til Storgata 20 kommer stadig nye kunder for å nyte indisk mat.

Sentrumsmagasinet har vært så heldige å få prøvesmake de nye rettene hos Mother India, og vi kan slå fast: Det er en nytelse for sansene! Et mylder av smaker trer fram. Surt og søtt om hverandre. Mykt her, crispy der. Tamarind, eple, kikerter. Chili, potet, gurkemeie.

Gatemat på lekre fat

–Vi henter mye inspirasjon fra indisk gatemat, som er utrolig god. Vi ønsker å bringe noe av dette til Fredrikstad, forteller Samrid Sharma.

–På gata i India spiser man stående og fra plasttallerken. Men vi har tilpasset denne maten til restauranten og serverer den lekkert dandert på tallerkener. Dette er i motsetning til de klassiske rettene, som serveres i de tradisjonelle skålene som varmes av telys, sier han.

For å gi kundene ytterligere en autentisk smak av India selger Mother India nå også glassflasker med indisk cola, sprite og fanta.

Både nytt og velprøvd

Kunder som frykter at deres indiske favorittretter nå er borte fra spisekartet, kan ta det helt med ro. Den nye menyen inneholder både nykommere og klassikere. Spesialitet-ene blir beholdt.

De nye menyene presenteres i slutten av september