Utested med hverdagsatmosfære

Havnelageret har vært en populær møteplass siden det åpnet i 2013, da de overtok etter Mer. Nå har stedet fått en ansiktsløftning og i prosessen fått flere sitteplasser.

Utested med hverdagsatmosfære
Øl Ølsmaking Restaurant Pub Mikrobryggeri Utgivelse: Jul og vinter 2017 Foto: Trine Sirnes
Tekst: Trine Sirnes

Havnelageret byr på en lun, tilbakelent atmosfære der du kan møte arbeidskolleger etter jobb, slappe av med venneflokken, nyte formiddagsjazz på en lørdag eller bare stikke innom for noe godt å drikke på vei til noe annet. En pub etter engelsk tradisjon som også har gitt Fredrikstadpublikummet engelske vaner. De har tatt opp arven etter Sir Winston som bekledde de samme lokalene i mange år, men som ga seg i 2007.

Store på mikrobrygget øl

Der andre utesteder kun har besøk sent fredag og lørdag, er det en jevn strøm uka gjennom på Havnelageret, med størst trykk fra tidlig ettermiddag til litt over midnatt.

- Vi er en av landets største på mikrobrygget øl og støtter alle de lokale mikrobryggeriene. Regner vi sammen alle øltyper vi har, kommer vi til 460 flaskeøl og 20 på tapp, med 9 ekstra i kjelleren, siden vi stadig roterer hvilke 20 vi tilbyr fra tappetårnene kan daglig leder Stig Delås fortelle.

Møteplass

Den lysebrune puben går meget bra, men gjør stadige forandringer og finner på nye ting for å holde seg aktuelle og ha et godt tilbud til sin store og varierte kundegruppe. Nå har de utvidet med flere sitteplasser, både nede langs vindusrekka mot elva og 22 nye plasser i andre etasje.

- Våre kunder er mellom 20 og 80 år, vi er opptatt av ikke bare være et utested men en møteplass med både hverdags- og kveldsatmosfære, med god mat og drikke. Bortsett fra lørdagsjazzen ønsker vi ikke å ha livemusikk her, men være et sted for den gode samtalen, tilføyer eier Morten Fredriksen.

Småretter og hjemmelaget is

Havnelageret har satset på et godt kjøkken som nå tilbyr gode småretter som passer til øl. Som hjemmelagde løkringer, ekte fish ‘n chips, med Newcastle øldeig og en helt egen oppskrift på hamburger. Som prikken over i’en serveres det hjemmelaget is, Tommis, som kokken Tommy Hansen selv produserer i Halden.

Gjennom hele året tilbyr Havnelageret ølsmaking og ølkurs for store og små selskaper, i tillegg til å arrangere to ølfestivaler. Men mest av alt er de altså hverdagspuben i Storgata, der du kan lene deg tilbake og føle deg hjemme.