Gitarmannen

I Hollendergata 1 har musikeren og ”gitaraltmuligmannen” Georgi Dimitrov drevet gitarbutikk i snart 20 år. Han er opptatt av god service og ønsker at alle som kommer inn døra, skal gå fornøyd ut igjen.

Gitarmannen
Musikk Gitar Nettbutikk Utgivelse: Jul og vinter 2012

Det første som møter oss når vi kommer inn, er Georgi og en kunde som klimprer på gitaren. Kunden er en av de mange faste kundene. I dag har han kommet fra Halden for å få hjelp fra Georgi.

Selv om Georgis kunder som regel er gjengangere, tar han imot nye kunder med åpne armer.

- Jeg har kunder som er fra 8 til 70 år. Mange av disse er nybegynnere, også de som er litt eldre. De er litt redd for at det er for sent å lære seg å spille gitar, men det er aldri for sent, smiler han.

Besøk fra hele Østfold

Gitarister fra hele Østfold kommer til Georgi for å kjøpe nye gitarer, få tips eller få utført reparasjoner. Georgi forteller at han kan reparere det aller meste, men at om det viser seg at det ikke lønner seg, så sier han ifra.

- Det handler ofte om sentimental verdi. Noen ganger vil kunden at jeg reparerer gitaren selv om det er billigere å kjøpe en ny. For en tid tilbake kom det en kunde inn som hadde fått gitaren sin påkjørt av en bil. Heldigvis fikk jeg reparert den, forteller Georgi.

Tidlig ute

Georgi var veldig tidlig ute på nett. For hele 15 år siden startet han nettbutikken gdg.no, som har vært en stor suksess. Faktisk var nettbutikken i en periode en litt for stor suksess. Georgi brukte så mye tid på å sende av gårde gitarer som folk hadde kjøpt på nettet, at han ikke syntes han fikk nok tid til å jobbe med lidenskapen sin. Derfor kuttet han ned på tiden han brukte på nettbutikken, og konsentrerer seg nå mest om kundene som kommer inn i butikken.

Men det er ikke bare i selve butikken Georgi jobber. Han er også musiker og har et lite studio på bakrommet i lokalet i Hollendergata 1, som han bruker til musikerjobber. Dermed får han nyte alle aspekter av lidenskapen sin; gitaren.

Tips til gitareiere

Om du har en akustisk gitar i heltre, er det viktig å oppbevare den i et stabilt miljø. Vær forsiktig med temperatur og fuktighet. Kjøp gjerne en spesiallagd luftfukter for gitarer for å holde treet fuktig. Oppbevar gitaren i et rom der det verken er for varmt eller for kaldt, det vil si rundt 18-22 grader.