Game, Set, Match

En av Fredrikstads eldste sportsforeninger ligger elegant plassert på wiesebanen nederst i Bydalen, med eget klubbhus, baner og parkeringsplass. Fredrikstad Tennisklubb har ligget her siden den ble etablert i 1927, og er nå i gang med å starte en ny frisk.

Game, Set, Match
Tennis Sport Klubb Wiesebanen Utgivelse: Sommer 2013

Fredrikstad Tennisklubb er i dag en liten klubb, men en klubb i vekst med ca 160 medlemmer. Fasilitetene og beliggenheten gir klubben et fabelaktig fortrinn som sentrumsnær sportklubb, med god kapasitet på anlegget og lav medlemsavgift.

- De private banene som lå her før etableringen av klubben, ble anlagt av familien Wiese fra byens plankeadel, som donerte anlegget til klubben ved oppstarten i 1927, forteller Per Karlsrud i FTK. Han og styremedlem Elsa Helen Røed har møtt oss utenfor klubbhuset, i strålende solskinn. Det er ikke å komme utenom at anlegget trenger en kjærlig hånd fra flere dugnadsvillige medlemmer, men Elsa og Per er positive med tanke på fremtiden. – Vi fokuserer dugnadsånd og medlemsavgift på å holde banene spillbare, men klubbhuset og fasilitetene rundt trenger sårt en oppussing, sier Per. Og for noen fasiliteter de har! Egne garderober, 4 utendørs baner, barnebaner, egen parkeringsplass og et flott ,om noe nedslitt, klubbhus – som formelig skriker etter bruk. Og flere medlemmer.

Av klubbens 160 medlemmer, er mellom 40 og 50 barn og ungdom. Forholdene for de aktive medlemmene er luksuriøse, det nedslitte anlegget til tross: - Beliggenheten er fantastisk: Midt i sentrum. Man trenger ikke bestille banetid, da det alltid er en bane ledig. Våre aktive medlemmer arrangerer søndagsdouble med jevne mellomrom, men klubben ønsker seg sårt nye medlemmer, sier Per. – Tennis er en fantastisk givende sport. Det er morsom og allsidig trening, har et betydelig konkurranseaspekt, det passer for alle, og innehar det magiske, runde elementet ball, smiler Per entusiastisk. – Det er en sport for hele familien, og med en medlemsavgift på kun 1000,- pr år (1500,- for familier), håper de å tiltrekke seg nye medlemmer. Inkludert i medlemsavgiften er fri baneleie på klubbens utendørs baner.

Tennisklubben har et tett samarbeid med Norsk Tennisakademi, som arrangerer kurs og treninger, privattimer med instruktør og oppfølging av unge talenter. De siste fem årene har klubben doblet medlemsmassen, hovedsaklig unge. I vinterhalvåret benytter klubben seg av en innendørs tennisbane på Gressvik. I feriesesongen øker antallet brukere, da hyttegjester og turister vet å benytte anlegget.

-Tennis er en internasjonal idrett, og mye morsommere enn golf, ler Elsa, som både spiller tennis og golf. Med tanke på det uforløste potensialet i Fredrikstad Tennisklubb, vil det overraske oss om ikke flere engasjerer seg i den ærverdige tennisklubben når man får øynene opp for hvilken perle som ligger rett utenfor stuedøren.