Ny vri på gamle tradisjoner
Prøv noe annet enn surkål og kokte poteter til ribba! Quality Hotel gjør en asiatisk vri med chili og ingefær i tilbehøret. Og med kokkens glasering av honning og sennep blir ribba vidunderlig saftig.
Ribbe, potetstaver og spinat med asiatiske smaker
ca. 3 porsjoner
3 porsjonsstykker ribbe à ca. 180 g
1 bakepotet, skrellet og skåret i tykke staver
3 håndfuller med spinat, godt skyllet
chili, strimlet, en liten håndfull
ingefær, strimlet, en liten håndfull
Smør samt sesam- eller rapsolje til
steking
Glasering til ribben
½ dl dijonsennep
1 dl honning
1 krm ingefærpulver
(ev. litt sesamolje)
salt og pepper
Sjy
1 buljongterning med oksekraft
5 dl vann
Kok kraften inn sammen med hvitløk, ingefær, salt og pepper. (Obs. Buljongterninger pleier å være veldig salt, så ha i salt etter behov.)
Slik går du fram
Sett ovnen på 180 grader.
Legg ribbestykkene i en form i ovnen i 15 min.
Damp potetstavene i kasserolle i 10–15 min.
Rør sammen ingrediensene til glaseringen.
Ta ribbestykkene ut av ovnen. Pensle dem godt med glaseringen på begge sider slik at de får en gylden og blank overflate. Sett dem deretter tilbake i ovnen i 15 min. Ta ut når de er ferdige.
Imens: Varm en stekepanne, ha i rikelig med smør og olje. Stek de dampede potetstavene til de blir gyllenbrune, ca. 10 min. Pass på at de ikke svir seg fast i panna. Ha på salt og pepper. Når potetene er ferdige: Legg dem på et kjøkkenpapir på en tallerken, så de kan
renne av seg.
Tørk av stekepannen med et kjøkkenpapir. Stek chili- og ingefærstrimlene lett i sesam- eller rapsolje (2 ss). Obs. Ikke for hard varme. Stek i et par minutter. Høyne deretter varmen, og ha oppi den skyllede spinaten. Obs! Rør så vidt rundt, før du tar pannen av platen igjen! Hvis spinat stekes lenger, klapper den sammen.
Legg ribbe, potetstaver og spinat pent på tallerkener. Ha på sjy.