Norges mest fargerike filmfestival?

Cosplayere, gamere, samlere og filmentusiaster kan glede seg: Fra fredag 20. til søndag 22. april arrangers Fredrikstad Sci-fi Festival for fjerde gang.

FMV Foto Vår 2018

Cosplayerne Kaja Skarstad og Oda Therese Waagbø ladet opp til festivalen med en egen fotoseanse på kinoen til ære for Sentrumsmagasinet. Cosplay er kjempestort i østen, og blir stadig større også i Norge. De siste årene har Fredrikstad Sci-fi Festival gitt cosplayere i Fredrikstad og Østfold et samlingssted, og det kommer cosplayere fra hele landet til festivalen. Det er egen cosplay-konkurranse, men det kryr av cosplayere og kostymer i kinofoajeen hele helgen. Det er egne foredrag og workshops for cosplayere, men det viktigste er kanskje sjansen til å treffe andre cosplayere, utveksle erfaringer og ha det morsomt sammen.

Fredrikstad Sci-fi Festival er også stedet der alle som er interessert i spill samles. En egen kinosal settes av til to døgn med konsoll-spilling. Det å få konkurrere i favorittspillet, på et stort kinolerret, med et ivrig publikum i salen, er en stor opplevelse! Nostalgikere kan glede seg til en stor avdeling for retro-gaming, med bl.a. klassiske spill fra 80-tallet. Analoge gamere er også en del av festivalen, med eget område for brettspill.

I foajeen blir det metervis med salgsboder som selger alt en samler kan ønske seg av figurer, t-skjorter, lyssabler, tegneserier, actionfigurer osv, fra filmer, serier og spill. Sist men ikke minst: Dette er også en filmfestival! I over to døgn kan man se det siste årets største scifi-filmer der film skal sees: I en kinosal med stort lerret og fet lyd. Blant filmene som viser er Ready Player One, Tomb Raider, Pacific Rim: Uprising, Blade Runner 2049 og Jumanji.

Fredrikstad Sci-fi Festival arrangeres av Fredrikstad Kino, med støtte fra Norsk Filminstitutt. Les mer om Fredrikstad Sci-fi Festival på www.fsff.no


Fredrikstad kino Nygaardsgata 16