Norges mest fargerike filmfestival?

Cosplayere, gamere, samlere og filmentusiaster kan glede seg: Fra fredag 20. til søndag 22. april arrangers Fredrikstad Sci-fi Festival for fjerde gang.

Norges mest fargerike filmfestival?
Festival Sci-Fi Anime Cosplay Kino Utgivelse: Vår 2018

Cosplayerne Kaja Skarstad og Oda Therese Waagbø ladet opp til festivalen med en egen fotoseanse på kinoen til ære for Sentrumsmagasinet. Cosplay er kjempestort i østen, og blir stadig større også i Norge. De siste årene har Fredrikstad Sci-fi Festival gitt cosplayere i Fredrikstad og Østfold et samlingssted, og det kommer cosplayere fra hele landet til festivalen. Det er egen cosplay-konkurranse, men det kryr av cosplayere og kostymer i kinofoajeen hele helgen. Det er egne foredrag og workshops for cosplayere, men det viktigste er kanskje sjansen til å treffe andre cosplayere, utveksle erfaringer og ha det morsomt sammen.

Fredrikstad Sci-fi Festival er også stedet der alle som er interessert i spill samles. En egen kinosal settes av til to døgn med konsoll-spilling. Det å få konkurrere i favorittspillet, på et stort kinolerret, med et ivrig publikum i salen, er en stor opplevelse! Nostalgikere kan glede seg til en stor avdeling for retro-gaming, med bl.a. klassiske spill fra 80-tallet. Analoge gamere er også en del av festivalen, med eget område for brettspill.

32 sci fi 05

I foajeen blir det metervis med salgsboder som selger alt en samler kan ønske seg av figurer, t-skjorter, lyssabler, tegneserier, actionfigurer osv, fra filmer, serier og spill. Sist men ikke minst: Dette er også en filmfestival! I over to døgn kan man se det siste årets største scifi-filmer der film skal sees: I en kinosal med stort lerret og fet lyd. Blant filmene som viser er Ready Player One, Tomb Raider, Pacific Rim: Uprising, Blade Runner 2049 og Jumanji.

Fredrikstad Sci-fi Festival arrangeres av Fredrikstad Kino, med støtte fra Norsk Filminstitutt. Les mer om Fredrikstad Sci-fi Festival på www.fsff.no

Fredrikstad kino