Interiøraktørene

Interiør av god kvalitet kjøper du i Fredrikstad. Sentrum har fått et knallsterkt utvalg av god smak og varig design.

Interiøraktørene
Interiør Design Hjem Utgivelse: Jul og vinter 2015 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Stine I. Braseth-Ellingsen

Møbel- og interiørforretningene Bolia og Grand Domino er godt etablert i bybildet. I høst har to nye aktører kommet til: Habitat og Dis Design. Til sammen utgjør disse en klynge med interiørbutikker som skilter med kvalitet, rikt utvalg og en betjening med høy fagkompetanse.

Nina Oppedal, daglig leder hos Studio Sigdal på Mosseveien, gir oss sine betraktninger om de fire interiørforretningene i Fredrikstad sentrum. Oppedal er selv interiørarkitekt, og er overbevist om at Fredrikstad er moden for det som nå tilbys.

Kvalitet og atter kvalitet

– Det er fantastisk at Fredrikstad har kommet opp på et så høyt nivå på interiørdesign. Disse fire forretningene har ulikt utvalg og kompletterer hverandre. Nå kan

kundene ta en runde gjennom Nygaardsgata og Storgata når de skal ha møbler eller vil titte på interiør-artikler. Slike flotte butikker er med på å heve sentrum, sier Nina Oppedal. – Vi trenger ikke lenger dra til København for å kjøpe kule ting!

Hun mener byens befolkning må åpne øynene for verdien av god kvalitet.

– Østfold er dessverre kjent for å være et billigfylke, der det som er billig, regnes som det beste. Det er en kultur for at ”det ikke skal koste noe”. Men pris gjenspeiler kvalitet og funksjonalitet. I lengden er det rimeligere å kjøpe kvalitet enn å kjøpe billig. Det har også et miljøaspekt: Det som er godt laget, må ikke kastes etter noen år, sier hun. – Designmøbler går ikke av moten. Fordi det er laget av varige materialer, holder det seg år etter år. For eksempel kan en sofa fra en god produsent være like mye verdt etter 20 år. Da er den attpåtil et fint arveobjekt.


Ikke jåleri med design

I tillegg til fordelene med kvalitet og funksjonalitet, framhever Nina Oppedal den opplevelsen som en vakker og funksjonell sofa, lampe eller vase kan gi.

– Lamper som er designklassikere, kaster lys på en spesiell måte, eller definerer et helt rom. En lampe kan være så fin at man tar seg i å sitte og se på den, fordi den er fin. Det handler ikke om jåleri.

Hun sammenligner en slik opplevelse med det å spise god mat:

– Tenk det at du er sulten og skal spise en hamburger. En burger fra Chow Burger gir en mye bedre opplevelse enn en burger fra kjederestaurant.

Gå interiørstripa!

– Nå må vi bruke butikkene i byen når vi skal ut og se på interiør og møbler. De ansatte er dyktige fagfolk som kan hjelpe med råd og tips. De gir en faglig trygghet som man ikke får gjennom for eksempel netthandel, sier Nina Oppedal

Oppfordringen er herved gitt. Gå interiørstripa! Fra Bolia i Brochs gate ved Torvbyen til Habitat i den andre enden av gågata, med Dis Design og Gran Domino underveis. Det er Fredrikstad sentrums faghandler på sitt beste.

Blomstertorvet