Fargerik fangst på FASVO

Retro design er i skuddet, og i Fredrikstad er vi så heldige å ha innholdsrike FASVO bruktmarked rett utenfor sentrum. Vi tok med oss fargekartet og dro på skattejakt.

Fargerik fangst på FASVO
Gjenbruk ASVO Interiør Vintage Utgivelse: Vår 2018 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Helga Johanne Størdal

– Blått er årets store interiørfarge, i alle nyanser, fra dust blågrønn til dyp blå. Og her var det jomasse blått! Og så så billig!

Vi har invitert med oss Helen og Lena fra Fargerike Kjøstelsen på skattejakt på FASVO bruktmarked. De to fargeekspertene speider rundt mellom hyllene på jakt etter gode bruktkjøp i årets trendfarger. Og armene blir både tunge og lange etter hvert, her er det mye flott å finne. Fargekonsulentene ser på priser og sukker fornøyd. Tar man turen til FASVO for å lete interiørskatter i årets farger, kan man fornye stua og få inn de «riktige» fargene for en virkelig rimelig penge!

Lett å gjøre kupp

32 fasvo 2

– Med disse prisene er det lett å gjøre et kupp! Nå har vi tatt utgangspunkt i de viktigste fargene i år og plukket med oss noen eksempler. Blått er altså hovedfargen i år, som man kan male soner i rommene med, gjerne både tak og vegger. Og så kan man lage kontraster med tekstiler og interiørdetaljer i oransje, grønt og rosa.

Utstillingshjørnet fylles opp av blå skatter, senere grønne, og til sist oransje. Og det er spennende å se hvordan stemningen skifter, hvor ulike uttrykk de forskjellige fargene gir. Interiørekspert Helen er opptatt av all energien farger gir, og at vi trenger farger rundt oss. Samtidig synes hun det er viktig å følge magefølelsen, mennesker er forskjellige og føler seg vel med ulike farger og i ulik mengde. Men farger inspirerer, og av og til trenger vi litt hjelp til å finne ny inspirasjon på fargefronten. Og med skattekammer som FASVO i nærheten, er det
ingen sak å friske opp.

Populær teak

– Jo da, vi merker at retro er i vinden, forteller Ole Johansen, arbeidsleder ved FASVO brukmarked. – Vi har faste kunder som går på jevnlige raid her og selger videre på markedet i Gamlebyen. De vet hva de kan få for ting, og de selger det igjen til en ganske god fortjeneste. Og så har vi en oppkjøper fra Oslo som kommer en gang i måneden og tar med seg alt av retro teak som er i god stand.

Ole Johansen har god oversikt over varene i butikken. Og når han får inn fine teakmøbler, vet han det forsvinner fort ut igjen, enten det er privatkundene eller oppkjøperne som finner det først. FASVO har mange andre flotte møbler også, her kan du få en pen 3-seters skinnsofa til en tusenlapp eller en komplett spisestue til femten hundre. Butikken for øvrig er full av glass, keramikk, kjeler, lamper og bilder fra ulike stilepoker. Om du vil, kan du enkelt innrede hele huset til en meget rimelig penge.

– Vi holder bevisst lave priser. Men alt vi får inn, går til drifta av butikken, så samtidig som du handler, gir du et viktig bidrag for dem som trenger varig tilrettelagt arbeid, forteller Johansen.