Galleri Klavestad

Galleri Klavestad

Galleri KLAVESTAD er et permanent kunstgalleri for billedkunstner, forfatter og landskapsarkitekt Lars Ole Klavestad. Det ligger i vakre omgivelser i hjertet av Gamlebyen i Fredrikstad, med inngang fra den lille parken vis-a-vis Tamburen, Teglhuset og PLUS-skolen.

I bygården fra 1830 hadde den anerkjente kunstneren Herman Hebler sitt bosted og verksted, her hadde Balaklava sommerutstillinger med noen av nasjonalromantikkens største kunstnernavn og her hadde Sverre Johnsen sin første bokhandel. Med andre ord er det lokaler med lange kunstneriske røtter.

Etter mange år med sterkt forfall er stedet nå omskapt til et vakkert kunstgalleri. Klavestads underfundige og fornøyelige «snurrealisme» rommene i sidefløyen på permanent basis.

Galleri KLAVESTAD vil ha nye og skiftende salgsutstillinger, som vil være åpne 3-4 uker av gangen. Med galleriet som utgangspunkt vil det også bli lagt til rette for formidling av kulturhistorie, arkitektur og kunst, blant annet med tematiske vandringer i Gamlebyens omegn. Ellers kan du følge galleriet på facebook, der det det stadig legges ut glimt fra virksomheten og hva som er i vente.

Adresse: Toldbodgaten 38
Gamle Fredrikstad
Hjemmeside https://klavestad.com
Facebook: Besøk
Kategorier: Opplevelser, Galleri, Gamlebyen,
Stikkord: Galleri, Lars Ole Klavestad, Utstilling,