Urbant liv i Fredrikstad

Da Maria Holmen skulle flytte til Fredrikstad, var det aller viktigste med leiligheten at den lå veldig sentralt. Dernest at den var fin.

Urbant liv i Fredrikstad
Utgivelse: Vår 2017 Tekst: Helga Johanne Størdal

Maria Holmen er fra Oslo og er født urban. I oktober flyttet hun til Fredrikstad for å starte i jobben som daglig leder i den nyåpnede Egon-restauranten. Det har hun ikke angret på.

- Det er så hyggelig her! Folk er mye åpnere enn i Oslo, det er en sånn folkelig, god tone, det er faktisk ikke tull at det årnær sæ i Fredrikstad. Fredrikstad-folk er stolte av byen sin, men likevel åpne for nye folk. Jeg har fått veldig bra mottakelse og trives kjempegodt, smiler hun.

Da Maria ble tilbudt stillingen i Egon Fredrikstad, var det ikke noe alternativ å dagpendle fra Oslo. Hun har beholdt leiligheten i Oslo, fordi hun har samboer der, men det meste av uka bor hun i Fredrikstad.

- For å bli kjent med byen må jeg jo bo her! Og når jeg er her, bruker jeg byen masse. Jeg går på kino, jeg spiser ute, går på bar, spiller biljard og dart på utestedene og handler i sentrum. Det er kjempeviktig for meg å bo midt i sentrum, det var det viktigste for meg da jeg skulle finne meg leilighet. Nå bor jeg ett minutt fra jobb og har nærhet til alt som skjer, det er helt perfekt.

Maria Holmen er opptatt av de urbane kvalitetene til byen, og definerer det urbane som nærhet til det som skjer, til spisesteder, utesteder, butikker og kulturtilbud. Hun skryter av både restauranttilbudet og utvalget av butikker i Fredrikstad, med en god balanse mellom kjedebutikker og nisjebutikker. Og hun er veldig entusiastisk til alt det nye som skjer i bybildet.

- Det er en kjempestor endring siden jeg var her for første gang for et år siden! Det er aktivitet i alle lokalene, det bygges masse og det er store planer på gang. De nye åpningstidene i sentrum er en utrolig god idé, det gjør sentrum mer levende på ettermiddagstid. Og planene for Nygårdsplassen med små nisjebutikker á la Mathallen i Oslo er kjempespennende, jeg elsker sånt! Alt dette vil gjøre det enda mer attraktivt å bo her for sånne som meg, avslutter hun.

Flere saker