Stadig sterkere turistmagnet

Sommeren 2017 har vært nok en rekordsesong for turistbyen Fredrikstad. Etter Anno-året 2016 med tidenes høyeste besøkstall trodde reiselivssjef Maya Nielsen at toppen var nådd. Men den gang ei.

Stadig sterkere turistmagnet
Utgivelse: Høst 2017 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Helga Johanne Størdal

– Jammen kom det enda flere denne sommeren! Det er nok flere årsaker til det: Attraksjonsprisen hjelper selvfølgelig, og så har vi fremdeles litt igjen av Anno-effekten. I tillegg har turistnæringen jobbet aktivt sammen med hotell- og restaurantnæringen for å få til flere eventer i byen. Alt dette drar i samme retning. Byen vår har rett og slett fått godt omdømme.

En god kombinasjon

Det er stas å være turistsjef når byen kåres til landets mest attraktive. Maya Nielsen har ingen problemer med å skjønne hvorfor folk trekkes hit. Hun holder fram handelsdestinasjonen, Gamlebyen og Isegran som en god kombinasjon, og viser samtidig til at alle tidsepokene er synlig til stede i byen, fra 1500-tallet og fram til i dag. Her kan du se spor etter plankeadelen og industrihistorien, og møllehjulet i elva og Gamlebyen forteller historie for alle som vil høre. Samtidig har du den moderne byen med ny arkitektur og urbant liv. Og så er det selvfølgelig alle festivalene og arrangementene.

Jo flere, jo bedre

Og når festivalene får folk til byen, lever også næringslivet glade dager. Restaurantene, frisørene, taxiene, butikkene – alle får økt omsetning. Turistsjefen er på ingen måte redd for at vi nærmer oss en tålegrense. En så stor by med så mange innbyggere og hyttegjester og så god infrastruktur tåler mange festivaler, selv om en økning selvfølgelig krever oppgradering av fasilitetene.

Flere saker