Restaurantmat – rett hjem!

De rosa syklistene har inntatt byen. Tiden da takeaway var lik pizza, er over, og både restaurantene og folket griper muligheten.

Restaurantmat – rett hjem!
Takeaway Foodora Levering Rosa Utgivelse: Jul og vinter 2019 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Helga Johanne Størdal

Har du lagt merke til de rosakledte i gatebildet i Fredrikstad? Foreløpig er de ikke så mange, men skal vi tro de ansatte i byens restauranter, er de kommet for å bli. Foodora-budene sykler og kjører rundt med fristende restaurantmat til bedrifter og privatpersoner, og de er en kjærkommen og tidsbesparende mulighet for byens mange servitører. For publikum er tilbudet et stort løft – takeaway med hjemlevering er blitt så mye mer enn bare pizza. 23 restauranter i Fredrikstad har kastet seg på tilbudet så langt, og en av dem er Wok & Bowl Market i Storgata. Servitør Dida forteller:

- Her er vi vanligvis bare 1 servitør om gangen på hverdager, og vi må gjøre alt parallelt. Ta imot bestillinger, vente på at kundene skal bestemme seg, servere de som har bestilt – og helst smile samtidig… Med Foodora-appen sparer vi masse tid!

Wok & Bowl Market hadde også takeaway før Foodora dukket opp, men da hadde de ingen mulighet for hjemkjøring. Mange kunder ønsket å få maten på døra, og hos Wok & Bowl Market merker de nå en tydelig oppgang i salget. Foodora-muligheten har tatt noe av takeaway-markedet, men totalt har etterspørselen blitt større, både i restauranten og gjennom takeaway. Og det er særlig på regnværsdager folk er glade for å få maten på døra.

- Foreløpig er det mest hjemmebestillinger, og mest bruk av Foodora-appen på kveldstid og i helgene, men det blir nok mer lunsjlevering etter hvert. Vi har jo bare brukt Foodora siden midt i oktober, og mange vet ikke om det enda. Men mange ser det når de kommer inn døra her, for der står det reklame for tilbudet, sier Didar.

39 foodora 2

Mens vi sitter hos Wok & Bowl, tikker det inn en bestilling via Foodora-appen. Når det få minutter senere kommer en blid ung mann i Foodora-jakke for å hente maten, er maten allerede ferdig på kjøkkenet. Servitøren trenger ikke gjøre annet enn å overlevere maten som budet skal frakte bort til noen lunsjsultne på Tæps.

- Det er veldig praktisk for oss. Og den som bestiller, kan til en hver tid spore Foodora-budet gjennom appen. Folk er veldig positive, jeg tror dette er en mulighet som har kommet for å bli, avslutter Didar hos Wok & Bowl Market.

Tæps