Pigger til folket

Piggdekksalget hos Gaarder Sykkelsport er mangedoblet i løpet av de siste 5-6 årene, og det øker stadig. Sykkelspesialistene merker godt at Fredrikstads befolkning er i ferd med å bli vintersyklister.

Pigger til folket
Piggdekk Sykkel Utgivelse: Jul og vinter 2018 Foto: Griff Kommunikasjon
Tekst: Helga Johanne Størdal

– Tidligere var vinteren en stille tid hos oss, men nå er pågangen jevn på verkstedet hele året. Antallet vintersyklister har skutt i været, forteller Atle Johansen hos Gaarder Sykkelsport.

Det er ikke mange år siden piggdekk var noe bare de aller mest ihuga syklistene drev med, men nå investerer alle slags folk i piggdekk. Fredrikstad er en by der det er lett å sykle hele året fordi det er så lite snø, og i tillegg har kommunens piggdekkdager, med gratis skifte til piggdekk, bidratt til økningen. Hos Gaarder tilbyr de også dekkhotell for sykkeldekk for å gjøre det enklest mulig for kundene. At stadig flere investerer i elsykkel, er nok også med på å senke terskelen for å sykle om vinteren. Atle Johansen har selv god erfaring med elsykkel om vinteren.

– Jeg har syklet fra Sarpsborg i flere år, og med elsykkel er det ingen sak. Mange fabrikanter reklamerer med at elsyklene fungerer ned til 10 minus, men jeg har syklet helt ned til 20 minusgrader. Det er bare å kle seg etter været, sier han.

En dæsj olje

Et annet viktig tips til vintersyklistene er å smøre litt ekstra. Alt veisaltet tærer på sykkelen, så god sykkelolje er en lur investering. I tillegg er det viktig å være forsiktig når man skal gå av sykkelen, for da er det lett å skli. Men selve syklingen på glatt føre er ikke noe problem når man er kommet inn i det.

– Selv er jeg litt forsiktig de første 2-3 dagene. Etter det tenker jeg ikke over at det er glatt, for piggdekkene gir så godt feste. Sørpeføre kan være litt krevende, men det er en vanesak, avslutter Atle Johansen.

Fem på sykkel

35 Bypakke NG 2