Parkering på rød løper

Parkering på rød løper

Ingen heldagsparkering, mindre letetrafikk og mange ledige parkeringsplasser – til enhver tid.

Parkering Torvbyen Apenesfjellet Fredrikstad stadion St.Hansfjellet Stine Ferguson Alfa Romeo Utgivelse: Sommer 2016 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Stine Ferguson, sentrumsleder

Det er et enormt engasjement rundt parkeringsbestemmelser i de fleste byer i Norge, og Fredrikstad er intet unntak. Butikkdrivere har lenge etterlyst gratis parkering på lik linje med andre konkurrerende kjøpesenter utenfor bykjernen. Dette året har vi fått gratis parkering i sentrum, i de 4 største parkeringshusene, og det jubler vi over. Det er aldri lenger å gå enn 300 m. til nærmeste butikk eller restaurant fra gratis parkeringshus. Det er ingen bysentrum (som vi kjenner til) i Norge med samme tilbud.

For de som ønsker å handle raskt er det nå helt andre muligheter til det også, nå er det hele tiden rullering av parkeringsplassene. Tidligere har det vært en enorm letetrafikk etter parkeringsplasser i Fredrikstad sentrum. Hvor mange har ikke kjørt opp og ned en trang Storgate letende etter parkeringsplass, for så ha innsett at det ville gått raskere om man parkerte i parkeringshuset ved ankomst? Nå er det ledige parkeringsplasser så du kan svippe til byen og parkere nær butikken du ønsker. Dette koster kr. 10 mer pr. time enn tidligere, men her har kommunen gitt deg et valg, hele byen vår er ikke rød sone, det gjelder bare 200 parkeringsplasser! Det er over 4000 parkeringsplasser under åpen himmel i sentrum. Bruker du gul eller grønn sone kan du gå noen skritt ekstra og betale det samme som du gjorde før. Trenger du et sted å parkere for du skal virkelig kun bruke 10 min. blir det nå tilrettelagt fem til sju «korttids» soner i og rundt i sentrumssonen hvor det vil bli tillatt å parkere inntil ti minutter uten å betale parkeringsavgift.

Velger du parkeringshus* er det tilrettelagt med gratis parkering etter kl. 14.00 alle hverdager og fra kl. 09.00 på lørdag.

*Parkeringshusene dette gjelder er; Stadioen, Apenesfjellet, St.Hansfjellet og Torvbyen.

Apenesfjellet Parkeringshus

Flere saker

Fagkompetanse

Går for gull