Løper til og fra jobb

Vi er stadig i byen. Vi drar på jobb, på handletur, på konsert, til legen, på kino, på biblioteket og går ut for å spise. Vi tar en svipptur hit, en snartur dit. Fredrikstad sentrum rommer mye, men er i seg selv ikke så stort.

Løper til og fra jobb
Christina Fredheim Løpe Falchåsen Utgivelse: Høst 2015 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Stine I. Braseth-Ellingsen

Det er mange måter å komme seg til sentrum på. Vi kan kjøre bil, sykle, gå, ta ferge, ta buss, løpe. Hvordan kommer du deg til og fra?

– Jeg løper til jobb hver dag hele året. Været har lite å si; jeg kler meg etter forholdene. På vinteren tar jeg på en eller to ekstra ullgensere under vindtett tøy, og bruker piggsko. Når jeg løper, blir jeg alltid varm, og fryser aldri. Derimot fryser jeg hvis jeg må ut og inn av en bil.

– Å løpe gir en god start på dagen. Kroppen kommer i gang. Jeg sparer både miljøet og penger, og det gir trim.

– Fine øyeblikk: Å se byen våkne, og å se elva med svaner og ender når jeg kommer opp på gangbrua.

– Når jeg løper, kan jeg alltid ta den korteste veien. Jeg slipper å finne parkeringsplass. Det tar ikke særlig mer tid å løpe enn å kjøre. Det gjelder å se mulighetene. Man kan ha lett for å tenke at det er vanskelig, men det er enkelt hvis man bestemmer seg for det. Få en rutine på det, og ha utstyret liggende klart om morgenen. Utstyret mitt er vanlige treningsklær og på vinterstid piggsko, som er å få kjøpt i en sportsbutikk.