Fremtidens toppidrettsutøvere utvikles i sentrum

Wang Toppidrett utvikler toppidrettsutøvere i moderne lokaler på Værste, en av dem er nybakt gullvinner i ungdoms-OL Grace Bullen (17).

Fremtidens toppidrettsutøvere utvikles i sentrum
Grace Bullen Utdanning Wang Toppidrett Atlas Utgivelse: Høst 2014

Wang Toppidrett er en privatskole som lar videregåendeelever kombinere skole og idrett, en perfekt kombinasjon ifølge elev Grace Bullen. Hun driver med bryting og vant i august gull under ungdoms-OL i Kina. Tidligere i år har hun tatt gull i både EM og VM.

– Jeg trives kjempegodt og skolen lar meg få trene like mye som tidligere, men kombinert med skole. Det er perfekt for meg som er idrettsutøver og satser hardt på idretten min, forteller 17-åringen.

Skolen tilrettelegger for at utøverne skal gjennomføre videregående samtidig som de får satse på idretten og trene med kvalifiserte trenere i skoletiden.

– Vi har alt vi trenger på Værste og i Fredrikstad sentrum, det er kjempedeilig at alt er samlet på et sted. Det gjør også at skolen er lett tilgjengelig for de som kommer fra andre steder i fylket. Det er helt klart et pluss, sier bryteren og legger til:

– Det er det som er så flott med Fredrikstad sentrum: man har alt samlet på et sted og alt er lett tilgjengelig.

Vi har alt vi trenger på Værste og i Fredrikstad sentrum, det er kjempedeilig at alt er samlet på et sted. Det gør også at skolen er le tilgengelig for de som kommer fra andre steder i fylket.

Rektor ved Wang Petter S. Wilhelmsen trives godt i lokalene på Værste. Skolen flyttet fra Moss sentrum og inn i nye lokaler på Fredrikstad Stadion i 2011. Før det var det en prosess for å finne nye lokaler, der Fredrikstad kommune og Værste kom på banen for å få skolen til byen.

– For oss var det viktig å finne et lokale som var sentralt, samtidig ville vi være nærme våre samarbeidspartnere i idretten. Sånn sett har vi helt klart kommet til riktig område og vi har fått flotte, tilpassede lokaler, skryter rektoren.

Wilhelmsen tror det er viktig at idretten samler seg til et avgrenset område, samtidig ser han viktigheten av å ha skole og idrett sentralt i byen.

– Begge deler genererer mennesker og liv til sentrum, det gagner selvfølgelig alle. Det er viktig å samle idretten slik at det blir enklere med samarbeid og kompetanseutveksling. Ved en fysisk nærhet vil også samarbeidet bli bedre og man kan lære av hverandre, avslutter Wilhelmsen.

Flere saker