Frakt og montering: kroner null!

Martinsen & Sønn Elektro AS er noe så sjeldent som en frittstående elektronikk-butikk, midt i Fredrikstads handlegater. Hemmeligheten bak suksessen er gratis frakt og installering – og en fagkunnskap og service du ikke finner maken til.

Frakt og montering: kroner null!
Utgivelse: Høst 2019 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Helga Johanne Størdal

I 70 år har elektronikk-butikken Martinsen og sønn elektro AS solgt forbrukerelektronikk til Fredrikstads befolkning. Rundt dem har nesten alle andre gått inn i de store landsdekkende kjedene, men Martinsen og sønn blomstrer som aldri før. Og de har faktisk gått mot strømmen – for 16 år siden løsrev de seg fra Expert og ble frittstående på nytt. Junior Patrick Pedersen er svært godt fornøyd med dette.

- Det er best å være sin egen herre. Vi bestemmer selv hva vi vil selge, vi må ikke følge en kjedeledelses ordrer. Da kan vi satse på kvalitet. Men dette hadde ikke vært mulig uten et godt team av ansatte som er serviceinnstilte og vil gjøre en god innsats for kundene.

Team med fagkunnskap

Patrick kan ikke få fullrost kollegene sine nok. Martinsen & sønn elektro har 6 ansatte, en stødig og erfaren gjeng med stor fagkompetanse på feltet. Alle kjenner produktene godt, og alle kan gjøre alt, inklusive installering. Og de er opptatt av å ivareta kundene og gi best mulig råd til hver enkelt.

- Når kundene kommer inn i butikken, vet de ofte mye om hva de vil ha. Da er det viktig at vi veileder dem slik at de ender opp med riktig produkt innenfor sitt budsjett. Folkene her kjenner produktene og lytter til kundene, og da blir resultatet godt. Derfor har vi veldig mange faste kunder, folk vet de får gode råd hos oss.

Uslåelig service

Når kunden har bestemt seg, er det bare å gjøre avtale om utkjøring. Stort sett kan varene leveres dagen etterpå, for Martinsen & sønn elektro har minst én bil som kjører varer mellom 9 og 17 hver dag. De som kjører ut varene, bærer dem også inn der du vil ha dem og installerer dem for deg. Du kan også få en veiledning i hvordan ting fungerer, slik at du ikke står hjelpeløs tilbake med et nytt og ukjent produkt. Ønsker du det, kan bilen også ta med maskinen du bytter ut for en billig penge. I tillegg har de samarbeidspartnere hvis det trengs litt snekring eller tilkobling av vann. I etterkant av kjøpet er bedriften tilgjengelig på telefon, og må noe repareres, prøver de å tilby lånemaskiner i reparasjonsperioden.

- Denne servicen gjør oss rett og slett vanskelige å konkurrere med, fastslår Patrick Pedersen fornøyd. Det er klart det koster oss litt å tilby gratis frakt og montering, men det gjør oss ganske unike. Jungeltelegrafen er en uslåelig markedsføringskanal, og den virker bare positivt når vi gjør en god jobb. Fornøyde kunder og et jevnt tilsig av nye kunder viser oss at den fungerer.

Samme

Martinsen og sønn elektro flyttet til Det glade hjørnet fra Holmen for 5 år siden, og de er svært godt fornøyde med den «nye» beliggenheten. Butikken er synlig og tilgjengelig, og de er blitt en del av det vitale og aktive handelsmiljøet i sentrum. Pedersen merker at mange er opptatt av å støtte opp om de lokale butikkene, og flere av utbyggerne i byen bevisst bruker bedriftene i sentrum. Det er viktig for en frittstående aktør i et stort marked. Primærmarkedet til Martinsen og sønn er privatpersoner og bedrifter i Fredrikstad og Hvaler, men de kjører også jevnlig ut varer til Oslo.

- Vi leverer jo masse til hyttemarkedet i området, og en del som kjenner oss derfra, velger også å bruke oss når de trenger hvitevarer i husene sine i Oslo. I tillegg leverer vi for noen entreprenører i Oslo, og vi har fast levering til Askim kommune. Og vi gir den samme servicen til alle, overalt, de samme folka kommer og leverer uansett hvor varene skal, avslutter Patrick Pedersen stolt.