Biljardboom

Eystein Gangfløt er optimistisk. I august åpnet den nye biljardsalongen i Fokusgården – nå håper han på biljardboom i Plankebyen.

Biljardboom
Biljard Pool Utgivelse: Høst 2014 Foto: Tom-Egil Jensen

Når du går ned trappene i Fokusgården, er det første som møter deg en smilende og vennlig Eystein Gangfløt. Han er institusjon i biljardmiljøet i Fredrikstad, og åpnet i august den nye biljardsalongen i Fokusgården sammen med sønnen Michael Gangfløt.

Her står åtte biljardbord av samme kvalitet som de som ble benyttet under EM i Slovenia. Lokalene til Fredrikstad Biljardklubb er det som tidligere huset Kjellern Pub.

– Vi holdt til på Rolvsøy tidligere, men der hadde vi vanskelig for å rekruttere nye medlemmer, og når vi først fikk nye folk var det også vanskelig for foreldre å kjøre barna sine dit. Vi har lett etter lokaler i sentrum lenge, så er fornøyde nå. En annen forskjell fra da vi drev på Rolvsøy, er at nå er det sønnen min og jeg som driver. Tidligere var det klubben, sier han.

Ikke som på film

Det er ikke som man ser på amerikanske filmer når man trer ned i biljardsalongen. Ingen dunkel belysning og smådyster musikk, og ingen slentrende menn med tomme ølglass langs veggene. Hos far og sønn Gangfløt er det lyst og trivelig, og både ungdommer og den eldre garde blant klientellet.

– Det er lenge siden forbundet gikk litt bort fra det. Nå blir det lagt vekt på stil og riktige antrekk også, nettopp for å ta litt avstand fra det inntrykket mange har fra tidligere.

18 biljard03

Tilbyr gratis trening for ungdom

Totalt har biljardklubben 20 aktive medlemmer, men nå håper Gangfløt at interessen for biljard i Fredrikstad øker.

– Potensialet er det tredobbelte. Hver lørdag vil vi fra klokken 12 til 15 tilby gratis trening for de mellom åtte og 18 år, for å øke interessen. Da kan de få låne utstyr og bli introdusert for sporten gjennom noen av våre medlemmer, forteller han.