30 år med vask og rens

Flekker på favorittskjorta eller søl på teppet er ikke noe problem for Jon Arild Hansen og de andre i Express rens og vask.

30 år med vask og rens
Utgivelse: Jul og vinter 2014

De har spesialisert seg på vask og rens av klær, tepper, duker og skadetøy, samt utleie av duker og servietter og rens og reparasjon av kalesjer. Nå utvider de bedriften og flytter til nye lokaler etter 30 år i bransjen.

– Det har vært et stabilt marked hele tiden, men vi har merket en økning de siste årene. Spesielt har vi fått en økning i kunder fra restauranter og selskapslokaler som leier duker og servietter, sier Jon Arild Hansen som driver bedriften.

De har holdt til i Borggata i Fredrikstad sentrum og på Værste på Kråkerøy. Nå har de samlet bedriften og flyttet inn i nyoppussede lokaler på Mosseveien.

– Vi trengte litt større plass og det har vi fått her. Samtidig er det bra for de ansatte og miljøet at vi har samlet bedriften. Også blir logistikken bedre og vi sparer mye tid, forklarer Hansen.

De flyttet inn i nye lokaler siste uken i november, men i innkjøringsfasen vil de fortsatt bruke lokalene i Borggata parallelt.

19 express06

Express rens og vask ble startet i 1984, og moren til Jon Arild tok over driften i 1987. I 2005 tok Jon Arild over etter moren, og utvidet firmaet med reparasjoner og rens av kalesjer i tillegg.

– Vi har utvidet oss sakte, men sikkert. Jeg har vært i bransjen siden jeg var 15 år, så jeg kjenner markedet godt. Det viktigste for oss er å levere kvalitet og service, det har vi også fått gode tilbakemeldinger på, sier Hansen.

For det gjelder å behandle stoffene som kommer inn på riktig måte. Det er mye kompetanse samlet i bedriften, og mange tunge maskiner som brukes i jobben for å få produktene helt rene.

– Det har kommet mye ny teknologi og vi sørger for å hele tiden være oppdatert. Det gjelder å følge utviklingen og behandle tekstilene på riktig måte. Men hos oss har vi både erfaring og kompetanse.

Etter 30 år i bransjen har renseriet opparbeidet seg en stor kundekrets. Men stadig kommer det nye kunder også.

– Vi har mange faste kunder, både bedrifter og privatpersoner. Men det kommer stadig nye kunder også. Både de som vil leie duker og de som vil ha renset tøy. Jeg tror at i den hektiske hverdagen vi lever i så vil folk kjøpe slike tjenester. I tillegg så er det mange som setter pris på ekspertisen og kompetansen, avslutter han.

Flere saker