Boho-kolleksjonen

Boho-kolleksjonen

I den nye BoHo-kolleksjonen finner vi Charlotte Lynggaards inspirasjon fra Art Nouveau-perioden, den bohemske livsstil og Moder Jords vidunder. Disse dristige, helt unike og utrolige lekre smykkene er av dansk håndverk, lagd på Ole Lynggaard Cophenhagen´s eget verksted i 18 karat gull. Hvert smykke blir individuelt formet og sammensatt med helt unike og utvalgte edelstener og diamanter. Denne spektakulære kolleksjonen er en hyllest til alle de vidunderlige og helt unike edelstener. Kolleksjonen kan sees hos Gullsmed Truls Ambjørnsen i Torvbyen.

Gullsmed Ambjørnsen

Gullsmed Ambjørnsen

Firmaets historie startet med at Truls Ambjørnsen som ung ønsket å bli gullsmed. Han reiste til Oslo og begynte i lære på yrkesskolen. Han gikk deretter Kunst og håndverksskolen og tok svennebrev og mesterbrev i 1930.

Han flyttet tilbake til Fredrikstad og startet eget verksted. I 1934 åpnet han egen forretning i Storgaten mellom torvene. Til tross for de vanskelige mellomkrigsårene og en ny verdenskrig, klarte han og skape et godt renome på grunn av sin faglige dyktighet.

I 1974 kom neste generasjon inn i forretningen. Truls Petter Ambjørnsen hadde før dette gått i lære i Oslo og på gullsmedskolen i Pforzheim i Tyskland.

Etter avlagt svenneprøve i Oslo i 1974 og mesterbrev, ble han Diplomgemmolog F.G.A (læren om edelstener) i 1976 og Diamantgutachter (tysk diamanttakstmann) i 1980.

I 1995 flyttet forretningen til nye lokaler Torvbyen senter. Dette skjedde etter 61 år på samme sted i Storgaten. Året etter i 1996 ble forretningen kåret til Årets bedrift i Fredrikstad. I 2006 begynte 3.generasjon i forretningen. Truls Martin Ambjørnsen har utdannelse fra Norges Varehandel Høgskole på BI og han vil føre forretningen videre.

Adresse: Brochs gate 8
Fredrikstad
Hjemmeside http://www.ambjornsen.no
Facebook: Besøk
Instagam: Besøk
Telefon: 69 38 38 90
Etablert: 1934
Kategorier: Butikker, Klær, sko og reiseeffekter, Hjem, gaver og interiør, Spesialvarer, Torvbyen,
Stikkord: Gemmolog, Klokke, Smykke, Gullsmed,
Merkevarer: Ole Lynggaard, Efva Attling, Bvlgari, Georg Jensen, Dyrberg/Kern, Mont Blanc, Celine Engelstad, Panorama, Omega, Breitling, Rosendahl, Gellner,

Relaterte artikler

Fagkompetanse

Går for gull

Finn stilen

Festivalsommer

Finn stilen

Vår på Cicignon

Finn stilen

En aften på Phønix