Fått det te i 30 år!

Fått det te i 30 år!

Jaggu har’n fått det te, han svoger’n – han Rino. Nå har’n 30 års jubileum som kleskonge i Fredrikstad, svoger’n!

Starta for seg sjæl etter 15 år i Boomerang. En kul fyr sammen med to kule kamerater – han Terje og han Frode. Butikken på Glade Hjørne var en artig blanding av kule klær, foto og musikk. Og kaffe og prat te alle som stakk hue innom. Det var mer enn en butikk. Det var et møtested. Og så kunne du få deg e’ ny bukse, bildene fra siste ferie på papir – og kanskje en CD med Hellbillies. Eller REM eller U2 hvis du var litt kulere. Undertegnede var bare Hellbillies-kul, men ble kledd opp av svoger’n og så ikke så verst ut allikavæl.

Etter hvert vokste svoger’n seg ut av den gamle butikken te Hans Nielsen på Glade Hjørne. I 2003 var’n på plass i Torvbyen. Husker vi diskuterte hva den nye butikken skulle hete. Som om dét var noe å diskutere! Skulle du handle klær, gikk du te han Rino. Butikken fikk derfor navnet «Rino Hansen». Enkelt, opplysende og greit. Ikke no’ engelsk dill med «fashion» og «jeans» og «outfit».

Svoger’n er tross alt opprinnelig fra Begby. Tenk det, en svoger fra Begby som fikk det te i Torvby’n, au!

Faktisk så bra at han vokste ut av den butikken, au. I juni i år fløtta’n inn i ny butikk i Gågata. Under åpninga spelte vi Fredrikstadguttane ute på gata sammen med Odd René. Svoger’n rakk aldri å se oss på åpninga. Butikken var nemlig stapp full av folk allerede da. Av begge kjønn, for nå hadde herrebutikken fått en dameavdeling i tillegg. Og jaggu ser det ut te at han har fått te det, au!

Og kaffen og praten er like god som den var på Glade Hjørne.

Hilsen

Svoger’n te svoger’n

Matinique ble grunnlagt i København i 1973 og har med det nesten 50 ås erfaring i bransjen. Klærne er laget av og for den urbane mann. Designet er maskulint, sharp og moderne samtidig som det er funksjonelt og fokuserer på kvalitetstekstiler, perfekt passform og godt håndverk. Matinique leverer en minimalistisk og tidløs garderobe med skandinavisk design og kvalitet.

Matinique

Morris Stockholm er et svensk motemerke som ble grunnlagt i 2004. Siden den gang har de fått en sterk standing med sine moteriktige klær til herre. Morris Stockholm, som ofte forkortes til Morris, tilbyr primært hverdagslige klær til de fleste anledninger. Deres formelle kolleksjon lanseres under navnet Morris Heritage. Stockholm-kolleksjonen kjennetegnes ved deres stilrene, men også fargerike, uttrykk. De fokuserer på en tidløs garderobe i stadig utvikling. For dem er ordet «mote» noe som krever konstant forandring, ved å alltid bevege seg til neste trend og neste stil. Dette er ikke noe de står inne for. De foretrekker ordet «nysgjerrig», der man mikser det gode gamle med den ukjente fremtiden. Hjertet deres slår for farger og preppy britisk, øynene skanner etter inspirasjon og føttene er godt plantet i svenske verdier. Deres filosofi er: En garderobe å utvide, aldri erstatte. Deres fokus på bærekraft understreker nettopp dette, og peker også på at de har plagg av god kvalitet som varer.

Morris komprimert

The Gilli er et norsk merke med italiensk inspirasjon startet i 2018. Merket har som visjon skape en italiensk look tilpasset den nordiske mann med kvalitet og passform i fokus.

Rino hansen The Gilli

Tagliatore har sitt opphav fra Martina Franca i Italia og ble grunnlagt i 1999. En ekte italiensk familiebedrift med øye for detaljer. Alle klærne deres blir produsert i Italia og de fire arvingene i familiebedriften har hver sin nøkkelrolle i driften. Pino Lerario er kreativ leder og følger nøye med på både design og produksjon.

UOMO TAGLIATORE FW2223

Les Deux er historien om et tverrkulturelt forhold mellom en politisk flyktning og en forstadsgutt; to personligheter som inspirerte hverandre basert på deres mangfold. Autentisiteten av dette forholdet skapte rammene for Les Deux – et unikt møte mellom mentaliteter. Selv om vi har kommet en lang vei siden dette, har vårt DNA aldri endret seg. Våre forskjeller har hjulpet oss til å alltid inspirere hverandre for å aldri slutte å følge visjonen vår. Les Deux ble skapt med internasjonale røtter og siden den første høstkvelden da reisen startet har vi ikke sett tilbake. Vi har fortsatt jakten etter å bli det mest meningsfulle motemerket i verden.

Les Deux komprimert3

Reisen til Untold Stories startet i Oslo i 2017. Grunnlagt av Anne og Espen Børresen, med en visjon om å ta en livslang moteerfaring og skape sitt eget merke. De vokste begge opp med en nysgjerrighet og kjærlighet til håndverk, med mål om å utvide kreativiteten sin, lanserte de sitt klesmerke for kvinner. Untold Stories er drevet av detaljer. Detaljer skreddersydd for å skape en uanstrengt tilnærming til daglig bruk, alltid med mål om å treffe en nerve eller tenne en følelse. Inspirert av den skandinaviske måten å leve på, er klærne skapt med en avslappet attitude, som oppfordrer deg til å bruke det som gjør deg glad.

Untold komprimert

Sail Racing ble re-lansert i 1999 med forankring i grunnleggernes originale lidenskap for seiling. Selskapet har base i Sverige og har fokus på å designe det mest innovative og tekniske utstyret for seiling i høy fart. Teamet består av klesdesignere, industridesignere og en 3D-animatør. Denne talentfulle og sammensveisede gruppen mennesker engasjerer seg for å oppdage nye materialer, tilpasse best mulig passform og skape det beste designet med input fra profesjonelle seilere. Her er det fokus på høy kvalitet, god bevegelighet og varig design.t

Sail Racing komprimert

Tramarossa ble grunnlagt i 1967 av Urbano Chemello og holder hus i den italienske regionen Veneto. Med bakgrunn fra skreddersøm ville han lage det vi kjenner som olabukser, men med konfeksjonerte detaljer og kun med denim. Et avantgarde produkt men dette var starten på storproduksjon av denim som vi kjenner det i dag. Senere kom hans sønner, Roberto, Paolo og Luigi inn og disse styrer alt fra A til Å den dag i dag. Dette har medført større kolleksjoner, flere produkter og andre materialer. Tramarossa bruker bare de fineste stoffer som egyptisk bomull, denim blandet med kasjmir, silke, lin etc. Nå er Tramarossa synonymt med italiensk håndverk og fantastiske kvaliteter. Tramarossa er også den eneste jeansen du kan få med dine egne initialer på lommen. Dette spør du om når du handler din neste bukse hos Rino Hansen.

Tramarossa komprimert