Fredagsfølelse hele uka!

Hos TGI Fridays på brygga står 50 smilende nyansatte klare for å servere deg den gode fredagsfølelsen.

FMV Foto Helga Johanne Størdal Sommer 2019

Siden den offisielle åpningen 29. april har det vært hektiske og gode dager i de nyåpnede lokalene til TGI Fridays. Det er heftig med opplæringsperiode og full restaurantdrift parallelt, og noen tekniske utfordringer har bydd på et par ekstra spenningsmomenter. Men alt i alt er daglig leder Rune Østensen godt fornøyd, ikke minst med plasseringen på bryggekanten.

– Dette er jo en helt utrolig lokasjon! Jeg gleder meg til det blir ordentlig sommer og temperaturene stabiliserer seg. Når båtene ligger til kai langs elva og det virkelig koker – det blir skikkelig gøy!

Oppgraderer TGI-stilen

TGI Fridays er en amerikansk restaurantkjede som hadde sin spede begynnelse i New York i 1965. Siden er det blitt over 900 restauranter i 56 land – hvorav 6 i Norge. Her får du servert burgere, spare ribs, meksikansk mat, milk shake og gode drinker akkompagnert av uformell stemning og lave skuldre. Kjeden er kjent for sine karakteristiske røde og hvite striper og en interiørstil som gjør at du kjenner deg igjen i restaurantene over hele verden. Men med filialen i Fredrikstad tar kjeden et nytt stilmessig grep.

– Interiøret her er mye mer moderne enn i de eldre TGI-restaurantene, og etter hvert skal alle restaurantene oppgraderes og ligne denne. Vi fronter den nye stilen til kjeden. Nå forlater vi Tiffany-lampene og antikvitetene til fordel for en mer rustikk look med baren i sentrum av lokalet. Med baren som midtpunkt forsterker vi også satsningen på milk shake og drinker, forteller Rune Østensen.

Holdning, smil og personlighet

Alle de ansatte i TGI Fridays Fredrikstad er lokale krefter som er nye i kjeden. Daglig leder forteller fornøyd om luksusproblemer i ansettelsesprosessen: Med 472 søkere til cirka 50 stillinger ble problemet å finne tid nok til å gå gjennom den enorme søknadsbunken og sile ut de mest aktuelle. Og Østensen er godt fornøyd med resultatet.

– Hos oss teller holdning, smil og personlighet mer enn formelle kvalifikasjoner. Jeg synes vi har truffet bra!

Bartender Linn Therese Danielsen smiler bredt og bekrefter sjefens utsagn om en hektisk, men bra oppstartsperiode.

– Det er veldig mye å gjøre her om kveldene og i helgene, det virker som folk er nysgjerrige og synes det er ålreit med noe nytt. Dette er et skikkelig fint sted, og jeg gleder meg til glade dager og kvelder med fullt hus!


TGI Fridays

  • Åpnet i Storgata 5 29. april 2019.
  • Etablert i New York i 1965.
  • 900 Fridays-restauranter i 56 land – hvorav 6 i Norge.
  • Serverer blant annet burgere, spare ribs, meksikansk mat, milk shake og gode drinker.
  • Kjent for sine karakteristiske røde og hvite striper.