SpareBank1 presenterer nye boligprosjekter i Fredrikstad

SpareBank1 presenterer nye boligprosjekter i Fredrikstad

Fredrikstad er et attraktiv sted å bo og leve! Eiendomsmarkedet har de siste årene hatt oppsving og det bygges og planlegges stadig nye boligprosjekter i regionen.

Cicignon Park er et spennende boligprosjekt som omfatter ombygging av det gamle sykehuset i Fredrikstad. Dette bygges trinn for trinn og den første blokken er nå klar for salg. EiendomsMegler 1 Fredrikstad ser frem til å starte salget av prosjektet i løpet av juni.

– Cicignon Park blir kjempespennende, og de har virkelig lykkes med å skape gode leiligheter i det sykehusbygget. Dette er et helt unikt transformasjonsprosjekt der det bygges leiligheter til mange forskjellige behov, fra 35 til 80 kvadratmeter.

Vi tror prosjektet vil være attraktivt for både nyetablerere og eldre, sier Advokat Caroline Skjerden Meyer, daglig leder hos EiendomsMegler 1 Østfold Akershus i Fredrikstad.

– Cicignon Park blir kjempespennende, og de har virkelig lykkes med å skape gode leiligheter i det sykehusbygget. Dette er et helt unikt transformasjonsprosjekt der det bygges leiligheter til mange forskjellige behov, fra 35 til 80 kvadratmeter.

Vi tror prosjektet vil være attraktivt for både nyetablerere og eldre, sier Advokat Caroline Skjerden

Meyer, daglig leder hos EiendomsMegler 1 Østfold Akershus i Fredrikstad.

– Markedet i Fredrikstad har sett et voldsomt oppsving de siste par årene, og særlig i sentrum, sier Holden videre. – I sentrumsnære områder er det objekter som har steget opptil 2,5 millioner i pris på tre år. Vi forventer en mer beskjeden utvikling fremover, men Fredrikstad opplever en jevn tilflytting, og vi står overfor en eldrebølge som også påvirker boligmarkedet,, sier han. – Vi har veldig stor tro på Cicignon park, og har allerede nærmere 700 interessenter som har registrert seg.

Sparebank1 2
Visualisering av utsikt fra Cicignon Park

På Rådalsåsen på Rovsøy har eiendomsmeglerne et annet nytt boligprosjekt. Her bor du midt mellom to byer, med Østfoldhallen i nærheten og Fredrikstadmarka som nærmeste nabo. Lekre vestvendte leiligheter fra 38 til 120 kvadratmeter er på det nærmeste ferdig, og prosjektet inneholder også flere rekkehus. I motsetning til Cicgnon Park selges disse leilighetene til fast pris.

– Salget går veldig bra, både når det gjelder rekkehus og leiligheter. Det er sterk interesse for dette flotte prosjektet, konstaterer Holden og Meyer.

Sparebank1 3
Rådalsåsen på Rolvsøy

SpareBank1 i Fredrikstad jobber tett med EiendomsMegler1, forteller finansieringsrådgiver i SpareBank1 Fredrikstad, Stian Løken. Vi støtter kunden gjennom hele boligreisen.

– Særlig for førstegangskjøpere kan det være en ekstra trygghet at informasjon om kjøpet og prosjektet kan flyte godt mellom eiendomsmegler og bank, sier Løken. Dette kan være opplysninger om planlagt ferdigstillelse, eventuelle forbehold om forsinkelser, felleskostnader og hva som følger av inventar, inkludert standard på materialer, kjøkkeninnredning og mye annet.

– Unge mennesker som aldri tidligere har eid egen bolig leter ofte etter leiligheter i attraktive områder og setter pris på en tett dialog med både bank og eiendomsmegler underveis i prosessen, sier han.

De etablerte voksne kjøperne har ofte vært igjennom boligbytter tidligere og er tryggere på prosessen. Det som skiller seg ut ved prosjektboliger er innbetalingen på 10% av kjøpesummen allerede ved kontraktsinngåelse. – For de fleste som har eid annen bolig en stund har dette medført både prisstigning på boligen og nedbetaling av lån som gjør at de har mer enn nok opparbeidet egenkapital i sin nåværende bolig. Da byr dette sjelden på utfordringer, opplyser Stian.

De fleste bytter bolig 2-3 ganger i løpet av av sitt voksne liv, men vi veileder folk i denne prosessen flere ganger daglig, sier Stian. Som lokalbank har vi i tillegg god oversikt over boligmarkedet i Fredrikstad og bidrar gjerne som sparringspartner på både finansieringsløsninger, men også det å finne riktig bolig som passer med både livsfase og drømmer.

Vi går på jobb hver dag for å hjelpe folk å realisere drømmer, og samtidig gi dem nødvendig økonomisk trygghet i deres situasjon nå og fremover. Derfor forsøker vi å tenke så helhetlig som mulig sammen med kundene våre. Noen ganger innebærer det også å sparre på hva som er riktig bolig og boligområde for den enkelte kunde, avslutter Stian.

SpareBank1 Fredrikstad

Stadion 37, 1671 Kråkerøy
sparebank1.no/ostfold-akershus