Ønsker velkommen til splitter nytt supermarked i Torvbyen

Ønsker velkommen til splitter nytt supermarked i Torvbyen
Etter syv ukers oppussing åpnet COOP Mega i Torvbyen dørene den 29. oktober. En stolt konstituert butikksjef viser rundt i en helt ny butikk som vil tilfredsstille selv den mest kresne kunde.

Nytt interiør, nye miljøvennlige fryse- og kjøledisker og ikke minst ny belysning er noe av det første man legger merke til når man entrer nye COOP Mega. Men for mange vil nok utvidet vareutvalg, nye disker for fisk, kjøtt, ost og varmmat og ikke minst en gedigen salatbar med over 50 ingredienser veie vel så tungt. – Som byens største supermarked er vi både glade og stolte over å ønske Fredrikstads innbyggere velkommen til en butikk med et enda større utvalg kvalitetsprodukter enn vi hadde rom for tidligere, sier konstituert butikksjef Helga Nilsen. – Her hos oss kan kundene finne et veldig variert produktspekter innen alle kategorier, sier hun. – Vi konkurrerer ikke med billigkjedene, men vil presentere et mangfoldig kvalitetsprodukt i alle ledd. Den kanskje største endringen har skjedd i ferskvare- og kjøttdisken, som mest av alt fører tankene hen til en fullverdig slakterbutikk, til og med utstyrt med modningsskap for kjøtt. Fersvaresjef Cathrine Jægerud forteller om prosessen som setter den ekstra prikken over i i-en når det kommer til kvalitetskjøttvarer. – I modningsskapet henger vi store kjøttstykker i opptil fire uker. Det skaper en mer intens smak på kjøttet, siden noe av vannet forsvinner. I tillegg får kjøttet en dypere smak og blir bedre mørnet enn ordinært pakket kjøtt, forteller hun. Kjøttet som henger i skapet blir spesielt utvalgt for henging, gjerne basert på kvalitet. – Rikere fettmarmorering og store stykker gir det beste resultatet, og kan gjøre underverker for kjøtt fra andre deler av dyret enn indre- og ytrefileten, sier hun entusiastisk. – Vi ser at folk gjerne kutter litt ned på kjøttforbruket, og da er det fint å tenke kvalitet når man først skal unne seg en kjøttmiddag, sier hun. Og i kjøttdisken i COOP Mega er utvalget stort, med fokus på å utnytte hele dyret. Innmat som lever og nyrer, svinehode til hodesylten og ikke minst delikatessen kalvekjøtt er en del av det rikholdige sortimentet. – Vi bestiller også gjerne spesielle varer som kundene etterspør. Vi får levering på tirsdager og torsdager og må ha bestillingen dagen før. Mulighetene er ubegrenset for kunder med interesse for mat, sier hun. Også fiskedisken er ny, og utvalget minst like stort som tidligere. Her ligger hemmeligheten i en mer praktisk disk som tar kortere tid å rengjøre og er lettere å fylle. Det betyr at fiskedisken kan åpne tidligere og ha lenger åpent enn tidligere. – Her har vi også det store utvalget vi er kjent for, men i tillegg satser vi mer på eksotiske fiskeslag som for eksempel dorade og red snapper, forteller Jægerud. – Det er spennende nye bekjentskaper for de som ønsker mer variasjon, sier hun. Både Jægerud og butikksjef Nilsen er også opptatt av den nye ostedisken. Her kan entusiaster finne sjeldenheter som den prisbelønte norske Kraftkar eller Norvegia Reserva 5 år, som vanligvis er forbeholdt restaurantmarkedet. Nye COOP Mega skal være stedet Fredrikstad-folk går for å lete etter de virkelig gode matvarene, samtidig som vi selvsagt fører alt av tørrvarer og andre varekategorier. Nå bare gleder vi oss til fortsettelsen, sier Helga Nilsen med et stort smil.