Min sykkel

Min sykkel

I denne fast spalten tar vi en kort sykkelprat med et knippe Fredrikstad-syklister.

Sykkel: En Beckhans 1243 som Siri har overtatt etter sin søster.

– Hun brukte den flittig mens hun bodde i København, men så ble den senere stående ubrukt. Den var midt i blinken for meg, så nå har jeg overtatt den.

Hva bruker du sykkelen til: – Noen ganger til jobb hvis det er fint vær og jeg har tid til å sykle fra Torsnes. Først og fremst bruker jeg den her i byen for å komme meg til og fra møter, eller hvis jeg skal ut for å klippe en snor. Med på kjøpet får jeg en deilig luftepause, kanskje en fergetur, og litt trim.

Største sykkelopplevelse:
– Jeg har hatt noen fantastiske opplevelser med å sykle til jobb tidlig på morgenen mens sola er på vei opp, eller hjem etter en lang dag. Slike hverdagsøyeblikk er gull.

Modifikasjoner: – Den har potensiale, men foreløpig er den nokså original. Den fikk seg en god overhaling hos Pedalen, men ellers er den urørt. Et hendig knallrødt Arbeiderparti-setetrekk har jeg alltid med, selvfølgelig.

Min sykkel 2

Sykkel: Nakamura C10 Hybrid. Kjøpt for et par år tilbake på Intersport i Torvbyen.

Hva bruker du sykkelen til:
– Til og fra skolen, eller kanskje hvis jeg skal på tur på Kråkerøy.

Største sykkelopplevelse:
– I år reiste vi til København i Påskeferien. Vi var med på en flott guidet sykkelomvisning og så Den Lille Havfruen, Christiansborg, sentrum med mye mer. Sykkelen var en nederlandsk «Omafiets» som jeg tror må være drømmesykkelen. Den er praktisk, solid og har en fin sittestilling. En perfekt bysykkel!

Modifikasjoner: Jeg har ikke trengt å gjøre så mye med denne. Utenom en hovedlykt og to låser – for sikkerhetsskyld.

Min sykkel 3

Sykkel: – Biltema Urban Bike som jeg har hatt i ca fire-fem år. En fin bysykkel med to gir i baknavet. Jeg har også en hybridsykkel som er bedre på lengre turen ut til sjøen eller opp i skogen.

Hva bruker du sykkelen til: – Til det meste, egentlig. Jeg setter særlig pris på å ta pulsen på bylivet fra sykkelsetet mens jeg glider langsomt fram i et mangfold av «medmennesker».

Største sykkelopplevelse: – Da må jeg nok si Tour de Dovre sammen med min kone Heidi over tre dager i fjor. Følelsen du får i den norske fjellheimen er helt unik!

Modifikasjoner: Ekstrahåndtak på styret for å kunne variere sittestillingen av og til. Det minimalistiske bagasjebrettet er også ettermontert.