Kreativitet på kjøkkenet

Kreativitet på kjøkkenet

Folk som elsker jobben sin er heldige, og Connie og Camilla i Huseby Kjøkkenstudio er definitivt i den kategorien. Å tegne kjøkken med og for kundene er lidenskapen deres, og med lang erfaring skapes unike løsninger.

I den hyggelige butikken i Farmannsgate har Connie Melina Bergstrøm og Camilla Miriam Kristiansen drevet Huseby Kjøkkenstudio siden november 2021. Duoen har vært i bransjen i over 20 år, og fulgt trender, utvikling og kundereiser på nært hold. Et kjøkken i 2022 er noe ganske annet enn det var i 2012 eller 2002, og for Connie og Camilla er det spennende å få dele kunnskap og erfaring med spente kunder.


– Vi har begge interiørbakgrunn, og det er gøy å finne gode måter å gjøre ting på. Vi lever for dette, og vi synes det er like gøy å tegne kjøkken hver eneste dag, sier Camilla.

Det er den kreative prosessen som gjør det så spennende, og for de to damene i Huseby kjøkkenstudio er det ekstra gøy med den personlige kundekontakten.

– Alle prosjekter er unike, og det at en kunde får akkurat det kjøkkenet de ønsker seg gjør oss veldige glade. Kundene kommer gjerne innom for en kaffekopp også etter at kjøkkenet er på plass, og det synes vi er veldig hyggelig, sier Camilla.


De strekker seg veldig langt for kundene sine, og de har et klart mål om å være best på service. I tillegg kan de skilte med kjøkken av høy kvalitet som er skrudd sammen, håndmalt og tilpasset i Norge.

– Vi har en av markedets korteste produksjonstider. Samtidig tilbyr vi spesialløsninger til kunden. Dette er ikke masseproduserte kjøkken som flere av konkurrentene våre tilbyr, poengterer Camilla.

– Vi har ikke et lager med 100 hvite skap og 50 blå. Produksjonen starter når vi er ferdige med å tegne, sier hun og ler.


På fabrikken i Våle i Vestfold tilpasser håndverkere kjøkkenet etter kundens spesifikasjoner, og Huseby har lange tradisjoner for godt håndverk og kvalitet.

– Vi kan også levere raskt, og det er en stor fordel nå som verden er som den er. Forsinkelser og levereansestopp er en utfordring for mange, sier Camilla, og forteller at de også ønsker seg inn på proffmarkedet fremover.

De gleder seg til å gå på jobb hver dag, og de merker at samfunnet normaliseres igjen. Det er mye kunder i butikken nå, og det å få tilbake den personlige relasjonen setter de stor pris.

– Vi ble ikke så hardt rammet under pandemien, men det ble mye Teams. Å sitte ansikt til ansikt i samme rom blir noe helt annet, sier Camilla.

De tar gjerne på seg prosjektlederrollen, og kan dermed lede prosessen med å tegne, skaffe rørlegger, montere, og å holde kunden oppdatert underveis. De opplever det som en stor fordel å ha full kontroll på fremdriftsplanen selv.


– Vi kommer gjerne på gratis befaring i forkant, for å snakke om muligheter og ideer hjemme hos kunden, sier Camilla.

Hun sier det går mest i jordfarger og bruntoner for tiden, men at stadig flere lar seg inspirere av bilder de finner på nettet – og at det er stort spenn i de ulike prosjektene de påtar seg.

– Vi er jo opptatt av å trender og prosjekter privat også. Det er stadig forbedringer og forandringer på kjøkkenet mitt, og jeg elsker det. Spør du mannen min er han kanskje ikke helt enig, sier Camilla og ler hjertelig.

Hun mener at private prosjekter blir en livsstil, og nær uunngåelig, når man ser så mye fint i jobben hver eneste dag.

– Vi brenner jo for dette, og sånn skal det være. Her er vi prosjektledere med hjerte for gode kjøkken-, bad- og garderobeløsninger både på jobben og hjemme, sier Camilla.