En ny måte å bo på

En ny måte å bo på
I boligprosjektet Fagerlia er det planlagt åtte byhus, forteller eiendomsmegler Gunnar Stavlund. – Byhus er et nytt begrep i norsk sammenheng, men samtidig blir det feil å kalle dette for tradisjonelle rekkehus, sier han.

For mens rekkehus vekker assosiasjoner til lave sammenkjedete boliger bygd på seksti- og syttitallet, vil byhusene i Fagerlia holde villastandard. Forskjellen er at de blir bygd sammenkjedet. – Dette blir innholdsrike og romslige boliger med meget høy standard på håndverk og materialer, gjennomtenkte løsninger og høy komfort, forteller Stavlund. Hvert hus vil ha eget uteområde, og i tillegg tilbyr området en nær perfekt beliggenhet.

Vakkert område
– Det er gangavstand til sentrum, samtidig som Fredrikstadmarka, idrettsanlegg, butikker, skole og barnehager er rett i nabolaget. Og Fagerlia har ikke fått navnet sitt ved en tilfeldighet. Husene blir liggende høyt, med gode solforhold og vakker utsikt, sier han. Husene er planlagt med tre eller fire etasjer, og uteområdene består av både balkong og hage i direkte tilknytning til stuen. Noen av boligene får også store takterrasser. Alle husene er utstyrt med garasje med direkte inngang til huset, og det er muligheter for egen sprotsbod.

Sjeldne kvaliteter
– Dette er hus med sjeldne kvaliteter som vil appellere til kvalitetsbevisste kjøpere. Boligområdet vil også inneholde leiligheter, og det er lagt opp til gode sosiale møteplasser, lekeplasser og andre treffpunkter for deg som vil utvikle et godt naboskap, sier Stavlund. – Dessuten er det viktig å si at Fredrikstad er en by med veldig mange kvaliteter – og i et byhus i sentrumsnære Fagerlia har du lett tilgang til alle sammen.