Laksetataki med risnudler (pad thai)

St. Raw er kjent for sin gode sushi. Her har kokk Suriyon Chankamnerd disket opp med en rett du fint kan lage selv, uten kompliserte sauser eller ingredienser som må spesialbestilles.

Laksetataki med risnudler (pad thai)
Thai Sushi Utgivelse: Jul og vinter 2016 Foto: Tom-Egil Jensen
Tekst: Stine I. Braseth-Ellingsen

Som forrett eller hovedrett er laks populært. St. Raw steker laksen tataki (ikke helt gjennomstekt) og spleiser den med risnudler og grønnsaker.

Laksetataki med risnudler (pad thai)

ca. 2 porsjoner

  • 1 stort stykke laksefilet. (Hvis forrett: 80–100 g pr. pers. Hvis hovedrett: 150g pr. pers.)
  • 1 pakke risnudler
  • 1 neve bønnespirer samt større biter vårløk og paprika
  • 1 ss sweet chili-saus
  • 1 ss oystersaus
  • Marinade:
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl mirin (saus, kan kjøpes i butikken Phattai i Storgata)
  • Sesam- og olivenolje til steking

Slik går du fram

La risnudlene ligge i kaldt vann i ca. 30 min., for å gjøre dem myke.

Lag marinade ved å blande soyasaus og mirin. Ha det i en større bolle. Legg laksefileten
oppi marinaden, vend den, og la den ligge i ca. 5 minutter.

Steke nudler: Varm en stekepanne. Ha oppi olivenolje. Stek nudlene sammen med sweet chili-saus og oystersaus på middels til høy varme. Etter noen minutter: Ha oppi bønnespirer, vårløk og paprika, og stek videre i et par minutter. Ta av platen.

Steke laks: Ha sesamolje i pannen. Stek laksefileten på høy varme i ca. 30 sekunder. Fisken skal ikke være helt gjennomstekt, men litt rå i midten. Ta av platen.

Skjær stykker av laksefileten, og legg på tallerkener sammen med de stekte nudlene/grønnsakene.

Anbefalt vin til denne retten er en riesling med restsødme, gjerne fra Pfalz. Champagne
passer også godt til. Noe for nyttårsaften?

Storgata 8, 1607 Fredrikstad